Om meg

Bildet mitt
Voksen dame med kronisk hundegalskap og skapertrang. Lurer du på noe ang. det jeg har laga,f.eks om du har lyst til å komme og se på noe, så send gjerne en melding til cockerrebel@gmail.com .

onsdag 30. november 2011

Tanker på en onsdag.

Det har gått noen dager siden siste blogginnlegg, og det skyldes blant annet at vi har fått valper i huset. Mazies andre kull så dagens lys søndag 27.november. Det ble 5 tisper og 2 hanner.Pappa er NUCH SUCH NV-07 NV-11 Travis Miles of Smiles. Bilder dukker nok opp her i bloggen også om ikke så lenge. Det er også koselig at jeg alt i flere uker har visst hvor flere av dem skal når de blir gamle nok til å forlate valpekassa.

Mens jeg nå sitter her ved valpekassen, så har jeg tid til å tenke. En av de tingene jeg har tenkt en del på i den senere tid, er en kjent politiker som jeg synes virkelig har gjort seg selv liten. Mannen hadde jo faktisk oppnådd en hel del for det partiet han var mangeårig leder av - ikke alltid med så sympatiske midler, men dog..
 Offerrollen er vi kjent med at han har brukt som taktikk i mange år. Men når man profilerer seg og sitt parti som "annerledes", så kan man i rettferdighetens navn ikke klage for at andre synes man er nettopp litt for annerledes til å passe som samarbeidspartner.
 Det siste sprellet tar likevel kaka! Nå er han jammen "offer" i forhold til eget parti også!
 At man ikke får det som man vil hele tiden er noe de fleste har innsett ganske tidlig i livet. Og når man i tillegg er på en så kompetativ arena som den politiske, så må man jo regne med å ikke alltid få de posisjonene og resultatene man vil.   Partiet har diskutert kandidatene, og han nådde ikke opp. Når han da tar til tårene fordi  partiet syntes en annen passer bedre til jobben, så blir det rett og slett patetisk.  Det blir faktisk like latterlig som om jeg skulle bli fornærmet fordi noen som stod ringside på ei hundeutstilling, eller en dommer syntes at en av mine hunder var for stor, liten, smal, brei eller hva som helst, og at en eller flere andre er bedre. Det må jeg jo tåle å høre når jeg velger å stille hundene mine tiloffentlig bedømming! Den vurderinga er jo en stor del av hundesporten. Skulle tatt seg ut om om voksne folk ga seg til å sutre for sånt!


Man kan synes hva man vil om mannen og partiets politikk på generelt grunnlag, men nå bikker det nesten over til at jeg synes synd på ham. Ikke sånn "sympatisynd" som martyrer er ute etter, men mer "Stakkars, så tragisk".  Tenk å ha vært en så viktig aktør for sitt parti i så mange år, og ende opp med å skaffe seg et ettermæle som sutrete og småparanoid....

Mulig det lett blir sånn om man lar en spesiell del av livet sitt og hva andre synes om den delen bli avgjørende for sitt eget selvbilde? Fallhøyden kan jo bli stor. Ikke alle takler vinden på toppen, eller det å måtte overlate toppen til noen andre. Og kanskje det er derfor han rett og slett ikke finner noen annen forklaring på at han ble "forbigått" enn at noen er ute etter ham? Dette har jeg tenkt en del på, faktisk mer enn selve saken som jo egentlig er ganske bagatellmessig for alle andre enn ham selv.
 I så fall er jeg glad for å være "sånn passe flink" på de fleste av mine arenaer....

5 kommentarer:

 1. Interessante tanker! Og helt enig med deg. Det er virkelig lite evne til selvinnsikt i den mannen. Tenk å ødelegge for seg selv på den måten. Han kunne blitt en aktet "grand old man", men nå er han bare stakkarslig på en usympatisk måte. :O

  SvarSlett
 2. Og,- bare så det er sagt: Du er LANGT over middels flink på de fleste av dine arenaer. Og du har mange av dem! :D

  SvarSlett
 3. Helt enig i det du skriver om den mannen. Jeg har mistet all respekt for han...og han har seg selv å takke!
  Når det gjelder parallellen til hundeutstilling har jeg mine tanker....og de forblir mine... for ikke å fornærme noen...
  Hadde bare alle tenkt som deg Gro...:-)

  SvarSlett
 4. Jeg kunne også like godt brukt syinga som parallell til oss vanlige dødelige ...skulle jeg f.eks bli dødsfornærmet når noen ikke liker det jeg lager eller synes at noen andre er flinkere? Skulle jeg f.eks utbassunere konspirasjonsteorier på hvermannsens nyhetssending; Facebook? Da ville jeg dummet meg godt ut...og det velger denne politikeren å gjøre på riksdekkende TV...forunderlig..

  -Sprelska

  SvarSlett
 5. Å, dette var virkelig godt skrevet!
  Parallellen til hundeverdenen er (om mulig) enda bedre vinklet enn innlegget i seg selv....humret godt og det blei fort til høytlesing i stua foran en henrykt samboer! :-)
  Du er virkelig noe for deg selv (utelukkende positivt ment)! <3

  -the low-pitched bitch ;-)

  SvarSlett